Honda Civic

Honda Civic

Honda Civic Eksterijer Statika

Najdinamičniji Civic ikada

Potpuno nova deseta generacija Honde Civic predstavlja savršenu kombinaciju upečatljivog dizajna, sportskog stila i praktičnosti – sa pažnjom posvećenom dinamičnosti u vožnji. Silueta novog modela zrači samopouzdanjem i sportskim karakterom. Širi, duži i niži od svojih prethodnika, potpuno novi Civic ima kratke prepuste i oštre linije koje su odgovorne za visok nivo aerodinamične efikasnosti. Oštro i agresivno „lice“, naglašeni lukovi točkova i izraženi prednji i zadnji usisnici vazduha naglašavaju sportski karakter modela.

Honda Civic Eksterijer Statika
Potpuno nova platforma

Novi Civic model dizajniran je od nule kako bi ispunio obećanje agilne i uzbudljive dinamičnosti. Lagana, ali veoma čvrsta karoserija, koja predstavlja proizvod inovativnog inžinjeringa i tehnika proizvodnje, posjeduje nizak centar gravitacije i sofisticirani ovjes, koji zajedno doprinose uzbudljivom i zabavnom iskustvu tokom vožnje.

Honda Civic Eksterijer Dinamika
Sportski, svjež i upečatljiv dizajn eksterijera

Novi Civic krasi glatka i zabačena silueta i predstavlja novi pravac Hondinog dizajna koji krasi jak i sportski karakter. Oštre linije su upotpunjene najsveobuhvatnijim aerodinamičnim paketom u komapakt segmentu, uključujući i ravno podvozje.

Sportski izgled počinje sa niskim i širokim proporcijama koje naglašavaju veće rastojanje između točkova. Civic je 30 mm širi i 130 mm duži od prethodne generacije Civic modela sa petoro vrata. Automobil je 20 mm niži od prethodnika, stvarajući uglađenu liniju krova. Povećane dimenzije naglašavaju izrazit dizajn i sportski stil modela dok u isto vrijeme povećavaju dinamičnost i prostranost unutrašnjosti.

Honda Civic Enterijer
Redizajnirana unutrašnjost sa novom generacijom multimedijalnog sistema

Potpuno nova unutrašnjost posjeduje jednostavan i minimalistički izgled. Nove tehnologije, odlična završna obrada i kvalitetni materijali uz niži položaj sedenja, pružaju vozaču osjećaj povezanosti sa automobilom. Druga generacija Hondinog multimedijalnog sistema Connect sadrži Apple CarPlay i Android Auto integraciju.