EKSTERIJER: Emotivan dizajn i nove proporcije

EKSTERIJER: Emotivan dizajn i nove proporcije

  • Nova FABIA narasla je za 11 cm na nešto manje od 4,11 m i nudi najveći prtljažnik u svom segmentu s 380 l
  • Koeficijent otpora od samo 0,28 postavlja nova mjerila u segmentu malih automobila
  • Pametni otvori za hlađenje smanjuju potrošnju goriva do 0,2 l na 100 km pri 120 km / h

Mladá Boleslav, 4. maj 2021. – Veća, naprednija i emotivnija: četvrta generacija ŠKODA FABIA-e narasla je i nastavlja aktualni jezik dizajna. Uz atletske proporcije, skulpturalne linije i oštro nacrtane farove i stražnja svjetla koja koriste LED tehnologiju, najnovija FABIA izgleda posebno dinamično i emotivno. Temeljena na modularnoj platformi MQB-A0 Volkswagen Grupacije, automobil je veći iznutra i izvana. Zahvaljujući sofisticiranim detaljima, kao što su aerodinamički optimizirani točkovi i aktivno podesivi hladnjaci u usisnicima zraka prednjeg branika, novi FABIA postiže koeficijent otpora od 0,28, postavljajući novi rekord u segmentu malih automobila.

„S FABIA-om četvrte generacije napravili smo sljedeći korak u našem tipičnom, emotivnom dizajnerskom jeziku tipičnom za brend. Zahvaljujući novim omjerima, naš početni model izgleda puno dinamičnije i odraslije. Istodobno, nova FABIA na prvi pogled utjelovljuje suvremeni način života. Namjerno nismo promijenili bit FABIA-e: kao što je tipično za ŠKODU, ona je funkcionalan i praktičan svakodnevni pratilac.”

Oliver Stefani, voditelj ŠKODA dizajna

Skulpturalne linije, na primjer na poklopcu motora, dinamične proporcije i moderne svjetlosne jedinice s LED tehnologijom i kristalnim strukturama tipičnim za ŠKODU stvaraju posebno emotivan izgled. Mali naglasak dizajna nalazi se na ulaznim vratima: linije karoserije stiliziraju karakteristični trokut češke zastave. Jasno izrezani farovi koji serijski imaju LED tehnologiju protežu se na prepoznatljivu ŠKODA masku hladnjaka. Full LED izvedbe pružaju svjetlosno intenzivnija kratka i duga svjetla, kao i corner funkciju i adaptivna svjetla. Full LED stražnja svjetla još su jedna od stavki dodatne opreme.