ENTERIJER: Više prostora, više komfornih značajki i veći ekrani

ENTERIJER: Više prostora, više komfornih značajki i veći ekrani

  • Veliki središnji zaslon karakterizira unutrašnjost četvrte generacije FABIA
  • Još više prostora, značajke udobnosti kakve se vide kod vozila višeg nivoa, poput grijanog vjetrobranskog stakla i grijanog upravljača te svježih boja eksterijera
  • Vrhunska povezanost; digitalni klaster instrumenata koji je debitirao u FABIA-i

Mladá Boleslav, 4. maj 2021. – FABIA-in interijer postiže savršenu ravnotežu između emotivnosti i ergonomije. Vizualno ga karakterizira samostojeći infotainment zaslon dimenzija do 9,2 inča. Uz vrhunski infotainment sistem, FABIA se po prvi put može opremiti i 10,25-inčnim digitalnim klasterom instrumenata. Karakteristike udobnosti kakve se mogu naći u vozilima više razine, poput grijanog vjetrobranskog stakla i grijanog upravljača, druge su opcije koje će debitirati u FABIA-i. ŠKODA FABIA u početku će se nuditi s tri razine opreme.

Zahvaljujući 94 mm dužem međuosovinskom razmaku u odnosu na prethodnika, nova ŠKODA FABIA nudi još više prostora za putnike, posebno straga. Sada je međuosovinski razmak malog automobila 2.564 mm, čak veći od onog kod prve generacije modela ŠKODA OCTAVIA (lansirane 1996. godine) koja je imala samo 2.512 mm. Novi dizajn interijera dodatno poboljšava FABIA-in osjećaj prostranosti, a bit će dostupan u tri poznate razine opreme – Active, Ambition i Style – na tržištu. Simetrična kontrolna ploča sa samostojećim središnjim zaslonom i vodoravnim ukrasnim trakama za koje postoji izbor od šest različitih izvedbi (ovisno o razini opreme) ističu širinu interijera. Prednji dio armaturne ploče presvučen je tkaninom  prošivenom kontrastnim šavovima. Veliki kružni otvori za zrak s desne i lijeve strane – s kromiranim obrubom od Ambition paketa prema gore – kao i novi dizajn ručki na vratima, koje su također kromirane, stvaraju nove vizualne detalje.