Kategorije
Fiat

FIAT D-FENCE PAKET DOSTUPAN I U HIBRIDNIM MODELIMA 500 I PANDA

FIAT D-FENCE PAKET DOSTUPAN I U HIBRIDNIM MODELIMA 500 I PANDA

U jeku pandemije korona virusa, kompletna zajednica se ujedinila u borbi protiv nevidljivog neprijatelja. Zahvaljujući jedinstvu, virus je uspješno stavljen pod kontrolu. Ipak, prognoze stručnjaka nam ne daju prostora za opuštanje, stoga je potrebno biti na oprezu i dalje, sve dok zvanično ne bude pronađena vakcina. Prevencija je jedan od ključnih elemenata borbe protiv viursa, a Fiat vam omogućuje da u svom automobilu provodite mjere zaštite.

Paket D-Fence razvio je Mopar. Sistem se sastavljen od visokoperformantnih zračnih filtera, prečišćivača zraka i UV lampe koja dezinfikuje površine u enterijeru vozila koje se najčešće dodiruju, kao što su upravljač, ručica mjenjača, sjedišta i ručke vrata. Filteri čiste zrak prije nego uđe u ventilacioni sistem automobila, a prečišćivač zraka eliminiše mikro čestice poput polena i bakterija. Posao dovršava UV lampa koja je dovoljno jaka da ubija viruse. Iako još uvijek nije potvrđeno da UV svjetlo uništava novi korona virus, provjereno je da uništava slične viruse koji su izazvali epidemiju SARS-a 2003. godine.

Mopar je sada spremio D-Fence paket za Fiat 500 i Fiat Pandu u njihovim hibridnim verzijama. Tako su ovi automobili ekološki prihvatljivi zahvaljujući veoma niskoj emisiji CO2, a istovremeno su veoma sigurni za vaše zdravlje u vremenu kada je kvalitet zraka značajno smanjen, a uz pandemiju korona virusa, situacija je još teža.