MOTORI: Niža potrošnja goriva uz povećan domet

MOTORI: Niža potrošnja goriva uz povećan domet

  • Napredni i učinkoviti MPI i TSI motori udovoljavaju Euro 6d emisijskim standardima
  • Motori za ŠKODA FABIA isporučuju između 48 kW (65 PS) i 110 kW (150 PS)
  • Više od 900 km dometa zahvaljujući maloj potrošnji goriva i spremniku od 50 litara

Mladá Boleslav, 4. maj 2021. – Više izbora i veći raspon izlaznih snaga: u četvrtoj generaciji ŠKODA FABIA postoji mnogo više varijanti pogonskih sklopova nego u svojoj prethodnici. ŠKODA za svoj mali automobil nudi pet motora iz najnovije EVO generacije Volkswagen koncerna. Svi motori su u skladu sa strogim Euro 6d standardom emisija: Snaga kreće od 48 kW (65 PS) do 110 kW (150 PS). Četiri od pet motora, zajedno s opcijskim spremnikom goriva od 50 litara, u WLTP ciklusu mogu prijeći više od 900 km.

„Svi motori korišteni u novoj FABIA dolaze iz EVO generacije. Oni su čak učinkovitiji od svojih prethodnika. Uspjeli smo oba MPI motora, koje smo razvili uz Volkswagen Grupaciju i proizvodimo ih u Češkoj, učiniti snažnijim za 4 kW, istovremeno smanjujući njihovu potrošnju goriva i emisiju CO2”

Johannes Neft, član uprave za tehnički razvoj ŠKODA AUTO

Svi motori ispunjavaju Euro 6d emisijski standard. 1.5 TSI s izlaznom snagom od 110 kW (150 PS) i 7-stupanjskim DSG-om u seriji je najnoviji vrhunac ponude. Modeli koji koriste 1.0 TSI raspolažu rasponom snage od 70 kW (95 PS) opremljeni 5-stepenim ručnim mjenjačem, do 81 kW (110 KS) koji dolazi sa 6-stepenim ručnim mjenjačem ili 7-stepenim DSG automatikom.

 

„FABIA je sastavni dio našeg portfolija više od 20 godina i utjelovljuje temeljne vrijednosti naše marke kao nijedan drugi model. Najnovija generacija ima sve što je potrebno za besprijekornu nadogradnju uspjeha svojih prethodnika. Nudi više prostora od konkurencije, savršenu povezanost, napredne sisteme pomoći i emotivan dizajn – drugim riječima, sve što trebate i malo više.”

Thomas Schäfer, direktor kompanije ŠKODA AUTO.