NOVA ŠKODA FABIA: VEĆA, SIGURNIJA I EFIKASNIJA

NOVA ŠKODA FABIA: Veća, sigurnija i efikasnija

  • Četvrta generacija popularnog automobila B-segmenta, po prvi put dolazi na Volkswagenovoj modularnoj platformi MQB-A0
  • Najprostraniji automobil u svom segmentu s povećanim prtljažnim prostorom za 50 l
  • Emotivan dizajn, vrhunski infotainment sistem i nova Simply Clever rješenja

Mladá Boleslav, 4. maj 2021. – Dvadeset i dvije godine nakon što je debitovala prva generacija modela ŠKODA FABIA, češki proizvođač automobila postavlja četvrtu generaciju svog popularnog malog automobila. Sada se temelji na modularnoj platformi MQB-A0 Volkswagen Grupacije i najprostraniji je automobil u svom segmentu, a može se pohvaliti daljnjim poboljšanim značajkama udobnosti i brojnim naprednim sistemima sigurnosti i pomoći. Klasične i privlačne kvalitete marke, kao što su visoka razina funkcionalnosti i mnoštvo Simply Clever značajki, čine novu FABIA-u pravom ŠKODOM.

„FABIA je sastavni dio našeg portfolija više od 20 godina i utjelovljuje temeljne vrijednosti naše marke kao nijedan drugi model. Najnovija generacija ima sve što je potrebno za besprijekornu nadogradnju uspjeha svojih prethodnika. Nudi više prostora od konkurencije, savršenu povezanost, napredne sisteme pomoći i emotivan dizajn – drugim riječima, sve što trebate i malo više.”

Thomas Schäfer, direktor kompanije ŠKODA AUTO.

Po prvi put ŠKODA FABIA temelji se na modularnoj platformi MQB-A0  Volkswagen Grupacije, koja je omogućila da unutrašnjost bude još veća. Sada njena dužina prelazi granicu od četiri metra, te iznosi 4.108 mm. Nova FABIA je znatno duža od svog prethodnika. Prtljažnik – koji je s 330 l već bio najveći u segmentu – dobio je dodatnih 50 l i porastao na izuzetno prostranih 380 l. Bazirana na MQB-A0, nova FABIA sada se može pohvaliti i mnogim sistemima pomoći koji su prije bili rezervisani za vozila višeg nivoa. U kombinaciji s još tvrđom karoserijom, mali automobil nudi izvrsnu aktivnu i pasivnu sigurnost.