Kategorije
Škoda

PET ZVJEZDICA NA EURO NCAP TESTU ZA OCTAVIJU

Jedan od najsigurnijih modela u ponudi

Prošlo je već mjesec dana od predstavljanja nove Škode Octavije, a i dalje smo pod utiskom kako su Škodini dizajneri odradili vrhunski posao kada je u pitanju kreiranje novog lica češkog bestsellera. Nova Octavia, osim što je lijepa i atraktivna, te neizmjerno praktična, svojim putnicima i vozaču pruža vrhunsku sigurnost.

Tu sigurnost potvrdio je i njen rezultat na Euro NCAP testu gdje je osvojila maksimalnih pet zvjezdica. Ovaj izuzetni rezultat je nastavak tradicije koju njeguju Škodini modeli, a isti uspjeh su ostvarili i Kodiaq, Karoq, Kamiq i Scala. Ne samo da je jedan od najsigurnijih kompaktnih modela na tržištu, već je po određenim paramterima u samom vrhu među svim testiranim modelima.

Octavia je jedan od lidera u zaštiti djece koja učestvuju u saobraćaju i spadaju među najugroženije kategorije učesnika. Rezultat od čak 88% Octaviju stavlja među najbolje modele u ponudi. Ukupni rezultat Octavije iznosi 92% što je jedan od najboljih rezultata ikada postignutih na Euro NCAP testiranjima.