Kategorije
Škoda

POČELA PROIZVODNJA NOVE OCTAVIJE

Škoda je započela proizvodnju nedavno predstavljene, četvrte generacije modela Octavia. Njihov bestseller je nakon predstavljanja naišao na veliki broj pozitivnih komentara te su se mnogi složili da Octavia nikada nije bila bolja. Sada je došlo vrijeme da njena proizvodnja započne, a u tom procesu, prednost će imati karavanske Octavije zbog većeg interesovanja za tu karoserijsku izvedbu.


Proizvodnja je počela u Škodinoj glavnoj fabrici Češkoj. Mlada Boleslav je izabran kao grad u kojem će biti napravljeni prvi primjerci Octavija koje će naći put do svojih kupaca. Plan je da se dnevno proizvodi čak 1.150 primjeraka Octavije, a zbog svoje popularnosti i statusa najprodavanijeg karavana u Evropi, prioritet su Octavije Combi.


Iz iste fabrike je 1996. izašla prva Octavia u historiji, a danas se njena proizvodnja proširila na čak pet svjetskih država. Velika potražnja za ovim modelom pred Škodu stavlja velike izazove, a u prosjeku, godišnje bude prodato oko 400.000 primjeraka Octavije.


Dogodine, Octaviju ćemo vidjeti i u Scout izvedbi, kao i u sportskoj VRS, dok su već predstavljene standardna Octavia, kao i hibridna Octavia iV.