Kategorije
Škoda

ŠKODA KAMIQ JE NAJBOLJI AUTO DO 25.000€

Zlatni volan u konkurenciji automobila čija vrijednost ne prelazi 25.000€

Sinoć je u Berlinu održana svečana dodjela nagrade Zlatni volan u organizaciji prestižnih njemačkih magazina AutoBild i Bild am Sonntag. Jedna od jedanaest nagrada koje su sinoć dodijeljene pripala je i Škodi za model Kamiq koji je proglašen za najbolji automobil čija vrijednost ne prelazi 25.000€.

Prestižna nagrada je dodijeljena Kamiqu na osnovu generalno najboljeg paketa koji nudi u svojoj konkurenciji. Žiri je ocijenjivao automobile na osnovu njihove polazne cijene, osnovne opreme, upravljivosti, garancije, a Škoda Kamiq je u svojoj klasi bila najbolja. Karakteristike Kamiqa koje je žiri posebno istakao su njegov prostrani enterijer, kompaktne dimenzije, visokokvalitetnu izradu i odličan omjer cijene i performansi.

„Počastvovan sam što ću primiti nagradu „Zlatni volan“ za Škodu Kamiq ispred kompletnog Škoda tima. Kamiq kombinuje najbolje Škodine kvalitete kao što su nesvakidašnja prostranost, odličan omjer cijene i performansi sa ekspresivnim i karakternim dizajnom. Naš prvi gradski SUV označava ulazak u veoma interesantan segment gdje osvajamo sve atraktivnije grupe kupaca.“, izjavio je Christian Strube, član Škodinog upravnog odbora za tehnološki razvoj.

Kamiq je osvojio šesti „Zlatni volan“ za Škodu. Trijumfalni put je započela prva generacija Fabije 1999. godine. Uspjeh su ponovili modeli Octavia 2004. godine, Fabia 2007., Superb 2008., a posljednji osvajač nagrade prije Kamiqa bio je Karoq koji je osvojio nagradu 2017. godine.