Kategorije
Škoda

ŠKODA OBJAVILA PRVE SKICE NOVE OCTAVIJE RS

Mlada Boleslav, 5. februar 2020. – ŠKODA je objavila prve digitalne skice nove generacije modela OCTAVIA RS iV. Tri fotografije daju jasan uvid u izgled eksterijera sportske izvedbe modela OCTAVIA u četvrtoj generaciji. Premijera nove generacije je zakazana za 3. mart koja će biti održana u sklopu Sajma automobila u Ženevi.

Crni RS detalji naglašavaju dinamični dizajnerski jezik elegantno proporcioniranog best-sellera iz ŠKODE, čije su dimenzije nešto veće nego kod prethodnice. OCTAVIA RS iV će ujedno biti i prvi ŠKODA RS model koji će biti elektrifikovan, a radi se o PHEV varijanti hibridnog pogona. OCTAVIA RS iV je unikatna u svom načinu objedinjavanja porodičnog i svestranog automobila sa performansama sportskog automobila koji je istovremeno ekološki prihvatljiv i ekonomičan.

OCTAVIA RS iV debituje dvadeset godina nakon prve generacije sportske izvedbe modela OCTAVIA. Ovaj automobil ujedno otvara novo poglavlje u priči koja je u svijetu prepoznata kao veoma uspješna i profitabilna. OCTAVIA RS je izuzetno popularna širom Evrope. Na tržištima u Njemačkoj, Ujedinjenom Kraljevstvu i Švicarskoj, svaka peta OCTAVIA koja se isporuči kupcima je u RS izvedbi. Kao i do sada, OCTAVIA RS će biti dostupna u dvije karoserijske izvedbe: kao hatchback limuzina i kao karavan.

Najznačajniji element koji karakteriše model OCTAVIA RS iV je njen agregat. Radi se o punjivom hibridnom sistemu čija snaga iznosi 245 KS, a uz performanse sportskog automobila, nova OCTAVIA RS iV ima superiornu potrošnju goriva i izuzetno niske emisije CO2, čineći je posebno održivom i ekološki prihvatljivom.