Kategorije
Škoda

Škoda predstavila robusniji Kamiq Scoutline

Škoda je predstavila novu izvedbu svog najmanjeg krosovera Kamiq. Škoda Kamiq Scoutline je zapravo paket vizuelnih nadogradnji za standardni Kamiq sa nešto izraženijim detaljima koje viđamo na terencima, dok je u mehaničkom smislu ostao isti. Scoutline smo već viđali na modelima Rapid Spaceback i Fabia Combi, a po prvi put je dostupan i sa krosoverom.

Šta nam donosi Scoutline na Kamiqu? Za početak, robusniji izgled i izraženije plastične zaštite na rubovima blatobrana kao i aluminijsku zaštitu središnjeg dijela prednjeg branika. U istoj srebrenoj boji, nalazimo detalje na zadnjem braniku, odnosno njegovom difuzoru, ali i na retrovizorima, krovnim nosačima i pragovima. U novoj izvedbi, Kamiq dolazi na 17-inčnim felgama, ali su u ponudi i opcionalne 18-inčne u antracit nijansi. U serijskoj opremi, Kamiq Scoutline dolazi sa full LED svjetlima, kromiranim okvirovima prozora i zatamnjenim zadnjim svjetlima.

Enterijer automobila je „izbrušen“ i uglađen te je sada luksuzniji. Sjedišta su sada presvučena ThermoFlux materijalom koji je ekskluzivno dostupan sa Scoutline modelom. Upravljač je presvučen kožom, kao i ručica mjenjača i ručna kočnica, dok su papučice obložene obrađenim aluminijumom.

Škoda Kamiq Scoutline će biti dostupna sa svim motorima i bojama kao i standardni Kamiq, a prvo javno pojavljivanje će imati u martu na Sajmu automobila u Ženevi.