Kategorije
Škoda

ŠKODA SCALA SPIDER POPRIMA SVOJ OBLIK

Škoda je objavila prve skice njihovog sedmog studentskog konceptnog automobila. Godinama unazad, Škodini studenti kreiraju veoma interesantne konceptne modele koji zapravo pokazuju njihovu inovativnost, a istovremeno, Škoda sebi stvara nove generacije vrhunskih radnika. Prošle godine smo upoznali Mountiaq, kamionet baziran na Kodiaqu, a ove godine su kreirali nešto znatno „dinamičnije“ i privlačnije mlađoj populaciji.

Škoda Scala Spider je novi koncept Škodinih studenata, a radi se o klasičnoj formi modernog, sportskog cabrioleta sa dva sjedišta. Na njegovom kreiranju radilo je 20 studenata Škodine Akademije. Uz pomoć stručnog osoblja, novi, još neimenovani automobil će biti premijerno prikazan u junu ove godine.

Razvoj automobila traje već nekoliko mjeseci, a sada imamo prve skice i uvid u to kako će finalni proizvod izgledati. Iako se ne radi o konceptu modela koji se sprema za produkcijsku verziju, Škoda prikazuje mogućnosti svojih studenata i stručnog kadra koji svojim kupcima već 125 godina nudi samo najbolji kvalitet.

Prvi studentski automobil bio je baziran na Citigu i zvao se Citijet, a u međuvremenu su stizali Atero Coupe (baziran na Rapidu Spaceback), Element (električni buggy baziran na Citigu), Sunroq Cabrio (Karoq) i prošlogodišnji Mountiaq Pickup (Kodiaq).